Hur gör jag  för att lägga upp en annons?

Klicka på ”lägga upp en annons” och följ instruktionerna. För att skapa en bra annons är det bra med så mycket beskrivande text som möjligt, samt att inkludera länkar till er hemsida, Facebook  och Twitter i fälten (inte i texten) så dyker det upp snyggt och blir riktiga länkar.

Glöm inte heller att skriva in mailadressen i formuläret och inte i löptexten – annars riskerar du att få skräppost.

Om du copy/pastear annonstexten från word eller en PDF får du med HTML formattering som gör att annonsen ser ful ut. För att det ska bli snyggt så skriv in annonsen direkt eller copy/pastea via en editor, typ notepad eller notes.

Använd helst en logotyp av storleken 200 * 140 pixlar för att den ska se bäst ut.

Hur sparar jag en sökning och sätter upp en bevakning?

Klicka på sök i toppnavigeringen för att komma till sökrutan och se alla platser. Så fort du gör någon ändring i formuläret, te.x. väljer en kategori eller organisationstyp så dyker det upp en text ”Add Alert” precis under sökrutan. Om du klickar på denna så kan du bygga din egen bevakning och ändra sökningen bl.a. kan du i det läget klicka i allt så att du får alla nya platser dagligen eller per vecka.

I mailet du får finns instruktioner om hur du tar bort eller ändrar en redan gjord sökning.

Hur ändrar jag en annons?

Kontakta mig med via privat meddelande via Facebook.

Hur tar jag bort en annons?

All annonser är uppe i tre månader om inget annat anges. Vill du ta bort en annons tidigare så hör av er bara.

Varför finns Praktikplats.org?

Jag läste statsvetenskap och tyckte inte det fanns nog med information om vägar in i arbetslivet så jag började med en egen blogg för mitt eget sökande. Det blev populär, så jag fortsatte.

Praktikplats publicerar idag meriterande praktikplatser och internships inom internationellt utvecklingsarbete. Vi visar praktikplatser inom internationella-, icke-statliga- och ideella organisationer, men framförallt från FN, SIDA, EU och UD, samt företag som arbetar med samhällsanalys, omvärldsbevakning, internationellt konsultarbete och CSR.